Man looking at phone
6
min read

Ikke gi et dårlig førsteinntrykk – velg riktig teknologi

Xref

Quicklinks

Ny teknologi gjør at vi kan jobbe bedre og mer effektivt. Dette er definitivt også relevant for HR-bransjen.

Det er få som har lyst til å bruke arbeidsdagen på kjedelige, ensformige og tidkrevende oppgaver, heller ikke de som driver med rekruttering. Men slik har det ofte vært.

Derfor er det mye å hente på å investere i gode teknologiske løsninger.

Å investere i ny teknologi gir fordeler

Velger du teknologi som faktisk gir merverdi og forbedrer ansettelsesprosessen, bidrar det til å gi kandidatene et godt førsteinntrykk av arbeidsplassen. Men blir kandidatene møtt av en rotete og dårlig planlagt prosess, blir førsteinntrykket deretter.

Ved å investere i bra teknologi kan du være sikker på at du ansetter folk basert på pålitelig og konsekvent informasjon. Brukervennlig programvare gjør prosessen enklere og raskere for kandidatene, og de får som regel også økt innsikt i hvordan de ligger an.

I tillegg gir bruken av slike smarte løsninger et godt inntrykk utad for bedriften. Det viser at dere er gode på teknologi, er nyskapende og gjør smarte investeringer.

Hvilken teknologi bør du velge?

Det finnes mange gode HR-løsninger der ute, og det kan være vanskelig å finne den riktige for din bedrift.

I tillegg til de spesifikke funksjonene i de ulike programvarene bør du ta høyde for dette:

  • De fleste bruker mobilen når de ser etter jobbmuligheter. Derfor er det viktig at løsningen du velger, er mobilvennlig.
  • Brukervennlighet er også essensielt. Dette innebærer å gå bort fra den tradisjonelle rekrutteringsprosessen. At kandidatene kan gjøre mest mulig over nettet uten at de må ta fri fra jobb og få alt til å passe med din timeplan, er et stort pluss for begge parter.
  • Personvern er et must, og kandidatene har generelt større kunnskap om rettighetene sine enn tidligere. Derfor må du passe på at løsningen er i samsvar med personvernlovgivingen.

Sørg for at du alltid er oppdatert på hva som skjer i teknologiverdenen, slik at du ikke henger etter konkurrentene. Men gjør grundig forarbeid. For velger du gal løsning, kan det være svært negativt for bedriften.

Xref tilbyr en løsning som hjelper deg med å finne, velge ut og sikre deg de beste kandidatene raskt og enkelt, samtidig som de får et best mulig førsteinntrykk av deg som arbeidsgiver.

Lyst til å vite mer om fordelene med automatisk referansesjekk?

Snakk med oss 

Try Xref for free

Want to see Xref in action?

Find out why thousands of businesses globally trust Xref to help them hire. Book a free demo today.